Covid-19: Nuup Bussii begrænser passagerantallet

Antallet af passagerer i busserne

Nuup Bussii følger Naalakkersuisuts anbefalinger for at undgå smittespredning i den offentlige transport, og begrænser fra i morgen, fredag den 13. marts, antallet af passagerer i busserne til det antal der er siddepladser til. I praksis betyder det, at der kan være under halvdelen af det normale antal passagerer i busserne.

”Vi er klar over, at begrænsningen i passagerantallet vil være til stor gene for mange passagerer, og vi er nu gået i gang med at undersøge, hvordan vi kan udvide kapaciteten i myldretiden. I mellemtiden vil vi opfordre passagerne til, så vidt muligt, at undgå at tage bussen i myldretiden fra klokken 7.00 til 8.30”, siger direktør i Nuup Bussii, Mogens Nathansen.

Vi standser salget af enkeltbilletter

På mandag sætter Nuup Bussii endnu et smittebegrænsende tiltag i værk. Der vil det ikke længere være muligt at købe busbilletter kontant i busserne. Som en midlertidig løsning arbejdes der på et klippekort med fem ture, som kan købes på de sædvanlige salgssteder.

”Vi standser salget af enkeltbilletter for at mindske risikoen for eventuel smittespredning af coronavirus. Det sker for at beskytte både passagerer og chauffører i denne ualmindelige situation. Samtidig gør vi det også, for at imødegå en stigende bekymring, der har været blandt netop passagerer og chauffører”, siger Mogens Nathansen.

I øjeblikket vides det ikke, hvor længe dette tiltag kommer til at gælde, men det forventes, at der kommer flere tiltage for at begrænse mulig smittespredning.

Venligst bemærk at vi har ændringer i køreplanen. Se køreplanen lige her.

Ved ændringer i køreplanerne laver vi også opslag på vores Facebook side. Følg med lige her.